subota, 17. ožujka 2007.
Naslovnica
Novosti
O sv.Franji Asiškom
O Redu TOR
Provincije
Viceprovincije
  sv. Franje, Indija
  sv. Josipa, Južnoafrička R.
  Gospe Šri Lanke
  Gospe od ukazanja, Brazil
  sv. Antuna, Paragvaj
  sv. Marije Guadalupe, SAD
Delegacije
Hrvatska provincija TOR
Pregled naših kuća
Odgojni zavodi
Adresar Provincije
Izdavaštvo
Vjesnik Provincije
Duhovni listić
Viceprovincija sv. Franje, Indija

Božjom milošću Provincija sv. Tome doživjela je čudesan rast. Od skromnog početka s četiri misionara 1939. godine narasla je na 155 članova. Velika udaljenost između kuća i samostana i nedostatak dobrih cesta ukazali su na sve veće poteškoće u upravljanju tako velikom provincijom. Na provincijskom kapitulu 1996. odlučeno je da se uspostave dva povjereništva: jedan u Ranchiju pod zaštitom sv. Franje a drugi u Bangaloru pod zaštitom sv. Ljudevita.

Provincijal o. Mathew Puthenparampil je 1999. godine prosudio da su sazrele prilike da Povjereništvo u Ranchiju postane Viceprovincija. Trideset i trojica redovnika opredijelila su se za članstvo u novoj Viceprovinciji. U srpnju 1999. održan je izvanredni kapitul Provincije na kojem se odlučilo o ustanovljivanju i organizaciji Viceprovincije. Viceprovinciji je povjereno sedam škola i devet župa.

Tadašnji generalni ministar o. Bonaventura Midili, potvrdio je 8. prosinca 1999. odluku o osnivanju Viceprovincije te postavio o. Alojzija Kattadyja za prvog provincijala. Bio je to povijesni događaj za Provinciju sv. Tome. San se ispunio. Red zahvaljuje Bogu za svoj procvat u Aziji.

11. 09. 2004.