Susret ministranata na Glavotoku

Susret ministranata na Glavotoku održan je od 26. lipnja do 01. srpnja 2017. Na susretu je sudjelovalo oko tridesetak ministranata iz Splita, Zadra, Rijeke, Ogulina, Belišća, Kloštra Podravskog i Gračana.

Susret je započeo u ponedjeljak sa zajedničkim ručkom. Potom je uslijedilo predstavljanje dnevnog rasporeda. Svaki dan započinjao je buđenjem u 7:00 sati. Nakon toga odlazili smo na sv. misu u 7:30 sati, a poslije na doručak. Kasnije bi odlazili pospremati svoje sobe čiju su urednost ocjenjivali fra Marin i fra Hrvoje. Poslije ocjenjivanja bilo je vrijeme za kupanje ili natjecanja. Natjecali smo se u: stolnom tenisu, šahu, skokovima u vodu, plivanju i kvizu, a također smo se natjecali i u starim olimpijskim sportovima poput skakanja u dalj, kamena s ramena i sl. U 12:30 bio je ručak, a nakon toga odmor u sobama. Poslijepodne je bilo predviđeno za kupanje između kojeg je bila lagana okrijepa. Prije večere odlazili bi na večernju molitvu i pjevanje. Na pjevanju smo pripremali pjesme koje ćemo pjevati na sv. misi. Dan smo zaključili nogometom gdje su nam se pridružili fra Marko, fra Petar, fra Marijan, fra Jurica i fra Marin.

Naš susret završio je ručkom u petak, nakon kojeg je fra Marko prigodnim riječima i poklonom zahvalio kuharicama i konobaru na pripremi tako ukusne hrane. Zahvalio je i fra Anti što nas je ugodno ugostio kao i svake godine. Kasnije su najboljima iz natjecanja, nogometa te najurednijoj sobi dodijeljene diplome. Većina ministranata krenula je prema svojim domovima u petak, dok je ostatak krenuo u subotu ujutro. Zahvaljujući ovom susretu stekli smo nova prijateljstva, ali i duhovno osnaženi vratili se u svoje župe da služimo Gospodinu.

Mislav Kutleša
 

Otvorite galeriju slika