Susret hrvatske katoličke mladeži Vukovar 2017

Mladi iz župa naše provincije sudjelovali su na Susretu hrvatske katoličke mladeži koji se ove godine održao u đakovačko-osječkoj nadbiskupiji 29. i 30. travnja, a grad Vukovar bio je domaćin središnjeg susreta. U subotu, 29. travnja župa Belišće ugostila je 220 mladih iz župa Sv. Luke Dubrava i Sitno Gornje, Sv. Mihovila iz Kostanja, Sv. Ivana Krstitelja iz Zadra, Sv. Petra i Pavla iz Tuzle Sv. Franje Ksaverskog i Sv. Mihaela – Gračani iz Zagreba, te Sv. Benedikta i Žalosne Gospe iz Kloštra Podravskog. Nakon što su se mladi smjestili u obiteljima u kasnim popodnevnim satima započeo je program u župnoj crkvi Sv. Josipa Radnika. Prije svete mise mladi su molili krunicu, a misno slavlje predvodio je fra Ivan Paponja nakon koje je uslijedilo euharistijsko klanjanje. Po završetku programa u crkvi mladi su se uputili u prostore NK Podravca na zajedničku večeru.

Poslije večere slijedio je program predstavljanja župa koje su bile prisutne, te je naš zbor Frame i OFS-a nastupio s nekoliko pjesama. Bilo je veselo i zabavno, uz pjesmu, smijeh i Božji blagoslov. Upoznali smo puno mladih ljudi iz različitih krajeva naše domovine, ali i iz susjedne nam BiH. Poslije programa uputili smo se svojim obiteljima.

U nedjeljnim jutarnjim satima, 30. travnja uputili smo se u Grad heroj, Vukovar. Zajedno s ostalih tridesetak tisuća mladih slavili smo Krista na svetoj misi, a poslije je uslijedilo zajedničko druženje po gradu. U gradu je bilo brojnih događanja i svatko je mogao pronaći nešto što mu odgovara. Nakon druženja u gradu svi smo se uputili na koncert na kojemu su nastupili: Miroslav Škoro, sestre Husar, Božja pobjeda, Alan Hržica, Opća opasnost i drugi. Povezali smo se svi s Kristom, nadom našom, kroz duhovne pjesme osjetivši puninu Duha svetoga i uopće nismo željeli završetak koncerta, ma koliko bili umorni. Ipak, nakon koncerta, uputili smo se svojim kućama radosni jer smo osjetili puninu zajedništva i ljubavi, te svi jedva čekamo ponovno to doživjeti 2020. godine u Zagrebu, jer mi smo vjera živa, mi smo srce Krista, ljubav koju daje svijetu na spas!

Lana Loknar

Frama Belišće

Fotografije: Krešimir Šarčević

https://web.facebook.com/pg/zupa.belisce/photos/?tab=album&album_id=749408828517477