Slavlje zavjetovanja u Krku

U nedjelju, 31. kolovoza svečanim Misnim slavljem sa obredom privremenog zavjetovanja u samostanskoj crkvi sv. Franje Asiškoga u Krku, uz prisutnost redovničke braće, obitelji i rodbine te vjernika, u ruke provincijskog ministara fra Nike Baruna položili su privremene redovničke zavjete novaci Mirko Mišković iz Kostrča (Bosanska Posavina) i Josip Dolić iz Livna. Polaganjem zavjeta završava njihov jednogodišnji novicijat u Trećem samostanskom redu sv. Franje pod vodstvom učitelja fra Jose Živkovića. Godina novicijata je razdoblje intenzivnoga promišljanja o vlastitome odgovoru na Božji zov, u konkretnome prostoru i vremenu. Novicijat je specifičan, u odnosu na ostatak redovnoga odgojnoga procesa, time što nisu dopušteni vanjski studiji. Godina novicijata završava polaganjem privremenih redovničkih zavjeta (čistoća, poslušnost, siromaštvo) po kojima se redovnik na tri godine života posvećuje Bogu i Crkvi kao član Trećega samostanskoga reda sv. Franje.
Nakon obreda u samostanskome klaustru upriličeno je čestitanje i bratsko druženje koje je nastavljeno svečanim ručkom u samostanu trećoradaca na Glavotoku.
Fra Mirko Mišković, sin Marijana i Danice, r. Živković, rođen je 22. studenoga 1993. g. u Vinkovcima. Djetinjstvo je proveo u Kostrču u Bosanskoj Posavini gdje je u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tolisi primio sakramente kršćanske inicijacije. Po završetku osnovne škole, 2008. g. ulazi u Sjemenište franjevaca trećoredaca glagoljaša. Prvu godinu gimnazije završio je u Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji na zagrebačkoj Šalati, a nastavio i maturirao u Nadbiskupijskoj klasičnoj gimnaziji "don Frane Bulić" u Splitu. Prvu godinu filozofsko-teološkoga studija završio je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu.
Fra Josip Dolić, sin Ivice i pokojne Jelke, r. Brešić, rođen je 18. svibnja 1994. g. u Zagrebu. Djetinjstvo je proveo u Livnu gdje je u župi Svih svetih primio sakramente kršćanske inicijacije. Završivši osnovnu školu u Livnu, 2009. g. ulazi u Sjemenište franjevaca trećoredaca glagoljaša u Splitu. Srednjoškolsko školovanje završio je u Nadbiskupijskoj klasičnoj gimnaziji "don Frane Bulić" u kojoj je i maturirao 2013. g. Nakon novicijata započet će filozofsko-teološki studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu.