Posebno rođendansko i imendansko slavlje u samostanu u Krku

U Samostanu sv. Franje u Krku bilo je 17. siječnja 2019. posebno slavlje. Fra Anto Garić, gvardijan samostana na Glavotoku, slavio je svoj jubilarni, 60. rođendan, fra Antun Badurina svoj časni, 72. rođendan, a obojica svoj imendan, upravo na spomendan svoga zaštitnika sv. Antuna Opata. Rođeni su istoga dana, dan ranije, 16. siječnja. Slavlju su se uz braću iz krčkog samostana ‒ fra Damjana Šešelju, fra Josu Živkovića i fra Milana Šokčevića ‒ pridružila četvorica braće iz njihove Kvarnerske regije i sedmorica iz zagrebačkih samostana na Sv. Ksaveru i u Odri.
Na svečanom je objedu braću najprije riječima dobrodošlice pozdravio domaćin fra Antun, ističući zadovoljstvo i zahvalnost za susret braće u toj posebnoj prigodi. Prigodnim riječima svečarima su čestitali provincijal fra Ivo Martinović te fra Marijan Jelušić, župnik iz Rijeke i fra Zvonimir Brusač, provincijski tajnik ‒ Antini kolege od sjemenišnih dana, a fra Antunovi učenici iz istih vremena, sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Riječ zahvale za odaziv na slavlje uputio je na kraju fra Anto Garić.
Iz Kvarnerske regije stigli su, uz već spomenute, iz Porta fra Josip Vrdoljak, gvardijan i fra Bernard Rubinić, iz Ogulina fra Petar Grubišić, župnik i provincijski vijećnik, sa Sv. Ksavera, uz već spomenute, fra Ivan Paponja, gvardijan i provincijski vikar i fra Marko Netretljak, odgojitelj bogoslova, a iz Odre fra Branko Lovrić, gvardijan i provincijski vijećnik i ekonom te fra Rafo Lukarić i fra Niko Ćorić.
(Z. B.)