Obećanja FRAME Belišće

Nakon duge tri godine, Frama Belišće je napokon dobila svoja dugo očekivana obećanja. Hajdemo reći da je dobila svoje novo ruho, svoju novu obnovu, svoju renesansu. Sve je počelo nakon što smo se vratili sa Kapitula prošle godine u Osijeku. Nismo htjeli imati status ''Frame u obnovi'' te smo se svi zajedno složili, da našu najdražu Framu treba podići na noge. Počeli smo biti redovitiji na susretima, malo se više aktivirati u župi, sudjelovati na područnim susretima framaša, a sve su to „začinili“ i novi članovi koji su unijeli malo svježine „starim“ framašima.

Nakon predanog rada počelo se javljati i ozbiljniji interes i želja za davanje framaških obećanja, te tako su ubrzo počele pripreme i dogovori. Dogovorili smo i datum, 26. 2., dovoljno vremena da sve precizno isplaniramo, i dogovorimo. Pozivnice su uskoro bile napravljene te i poslane. Napokon je došla i veljača, i počela je naša duhovna obnova. Kroz cijelu veljaču, fra Branko i Ivana su nas postepeno pripremali, za taj svečani događaj. U petak, 25.2. na Frami nam se pridružio i duhovni asistent Frame Jug 2, fra Tomislav, koji je održao kratku duhovnu obnovu na temu bratstva i zajedništva u FRAMI, a poslije duhovne obnove, bilo je tu zanimljivih događaja, kao pravljenja anđela u snijegu, grudanja ili bacanja fra Branka u snijeg.

Došao je i taj dan, subota, 26. 2. u 18. sati, pod večernjom misom Frama Belišće je dobila 7 novih primljenika i 10 obećanika. Kao moralna podrška, prisustvovali su nam Frame iz Đakova, Borova naselja, Našica i Vukovara uz prisustvo njihovih duhovnih asistenata. Misno slavlje predvodio je fra Ivica Jagodić župnik župe Sv. Filipa i Jakova u Vukaru, te duhovni asitent Frame Vukovar. Nakon obećanja, imali smo kratki i veseli program uz prigodni domjenak. Program je započeo sa plesom framaša zvan'' kwaka kwaka'' , te je poslije naš poznati supertalent Filip Dorić (budući kirurg) održao svoj monolog pod imenom ''Idiot''. Kao šlag na torti, bio je karaoke kviz, u kojemu su framaši, fratri i ostali posjetitelji morali pogoditi o kojoj se pjesmi radi. Neke izvedbe su već postali „klasici“ framaških obećanja.

Cjelokupni dojam naših obećanja je čista petica, sreća je bila prisutna na svakom framaškom licu, te nam je zaista drago što više nismo „Frama u obnovi“ nego punopravni članovi našeg osječkog područnog bratstva.

Ina Cerovečki