Duhovna obnova don Damira Stojića u Gračanima

DUHOVNA OBNOVA - DON DAMIR STOJIĆ

Kraj prošlog mjeseca – točnije 28.11. mnogi su mladi s nestrpljenjem očekivali. Toga se dana, u Osnovnoj školi Gračani, s početkom u 20 sati, održala duhovna obnova za mlade koju je predvodio don Damir Stojić, studentski kapelan koji djeluje u crkvi Sv. Mati Slobode na Jarunu. Na događaj kojem se odazvalo preko 200-tinjak mladih bili su pozvani župljani župa podsljemenske zone- Gračani, Bešići, Markuševec, Ksaver, Šestine i Remete.
Don Damir, svojim posebnim pristupu prema nama mladima, govorio je otvoreno i dirljivo o aktualnim vjerskim temama kao na primjer važnost predbračne čistoće, odlazak na misu, molitva, o sakramentu svete potvrde i mnoge druge.

Svoje predavanje započeo je molitvom te svojim vlastitim iskustvom živoga Boga, svojem svećeničkom pozivu i ponekom osobnom šalom iz svog života. Te večeri mogli smo ponešto novoga naučiti, promišljati o svom životu i dijelima te se odlučiti za poneke promjene. Naravno neizostavan je bio i humor koji na osobit način približava mladima teme o kojima je bilo riječi.

U pratnji don Damira došao je bend Božja pobjeda koji je svojim pjesmama uljepšao večer i razveselio mlade.

Nakon svega u predvorju škole bilo je i vremena za razmjenu iskustava te malo čašćenja uz kolače, sokove i grickalice.
Ta dva sata, prožeta molitvom, pjesmom, promišljanjima i zajedništvom, zaista su prošla za tren.

Bilo je jako lijepo vidjeti toliko mladih iz naših susjednih župa na jednom mjestu, na okopu s jednim zajedničkim ciljem- rast u vjeri.

Lara Mikulek, župa sv. Mihaela, Gračani